Хто такі "порохоботи" та "інфоволонери", звідки взялися, - Северин Підгірний

Доброго вечора шановне панство! У зв'язку з масовими банами акаунтів волонтерів, добровольців та більшості активних критиків Порошенко, розпишу тред за нашу ботоферму №1 - МінСтець Як починалася? Хто ідеологи? Як вона діяла? Хто в ній працює? І чому вона й досі існує За годину.

Починаємо. Цей тред є продовженням треду півторарічної давнини. Інформація там була здебільшого приблизна, більше націлена на те щоб виудити у порохоботів їхню методику інформаційного терору усіх критиків їхнього ідола Спочатку трохи про те чому я розслідував діяльність ботоферми .

У 2014 році я дійшов висновку, що найбільш потужна зброя московитів - стріляє не кулями а словами: брехня, маніпуляція, підтасування фактів. Дезінформація ворога і власного населення задля утримання влади. І нам, аби протидіяти Орді, треба знати як та зброя облаштована.

Найбільша помилка наших націоналістів - відсутність всебічного розгляду ворога, його сильних й слабких сторін, його побуту, культури, соціальної активності - всього що можна. Тобто я вивчав їх саме так, як вони вивчали нас. Але переважно через соцмережі + актуальна література .

У 2016 я отримав наукову ступінь на геофаку у рідному університеті. Знайшов там фахового спеціаліста, який порадив мені детальніше розглянути тему якою я займаюся, додавши її до теми магістерської роботи. Саме після її написання і книги "Дезінформація..." я знайшов нашу ботоферму .

Знайти було не важко: по ключовим особам, яких у твітері зачисляли до порохоботів, я виокремив 2х: Нойнеца (імперський рашист і Антимайданівець Януковича) і Юрій Бірюков (псевдоволонтер-махінатор, який до 2014 відмітився низкою махінацій в ІТ та туризмі). Обидва мали таку Аву .

Після звичайного пошуку у ФБ за запитом "Мародёры Вальцмана" та Walzmann`s Maradeurs знайшов багато цікавого, зокрема пост за 2016 З нього можна зрозуміти, що Нойнец пропонує порохоботам поділитися на чаптери (відділи), використовуючи рольові моделі для їхньої діяльності .

З подальших постів вже дружини Нойнеца можна зрозуміти що блогери мали чітку структуру підпорядкування, й дійсно були схожі на "клуб за вподобаннями". Пилип Духлій навіть зробив їм костери й шеврони, якими вони, за словами Нойнеца "дуже пишалися".

На лого можете побачити "жАААхливий череп" якоїсь московської Альонушки в типовій же московській хусточці "білий горошок".

На цей "череп" за задумкою Нойнеца, пропагандисти "надягали" маски експертів усіх мастей: політологів, журналістів, військових, економістів, і т.ін.

Де-факто, "Мародер Вальцмана" це дійсно збірна рольова модель, де пропагандист може грати безліч ролей щодня і щогодини, користуючись темниками. Така собі "Марія Ціпко" від Нойнеца-Щедріна, які обидвоє народилися у Москвабаді. Далі трохи про "інфоволонтерів" і їхні мутації.

Як і півтора року тому, так і зараз наголошуватиму, що інфоволонтерство дійсно починалося як добровольчий рух інформаційного спротиву російській гібридній війни. Проте той факт, що блогери викривали не тільки ворога зовнішнього, а й внутрішнього, не сподобалося олігархам.

Зокрема це не сподобалося Порошенко, який балотуючись на посаду президента у 2014 чув безліч критики у свою адресу в соцмережах. Критики, до якої він ставився вкрай неадекватно. Тому разом з Ложкіним й вирішив узяти "під контроль" т.зв. інфоволонтерів.

Вони вирішили створити власну "волонтерську програму" під патронатом БПП. Дві статті "Ху№ового Києва" детально розглядають діяльність цієї програми, на прикладі "Діда Фесенко" і можливість проникнення гусні в МІП через Барабошко. Дяка @ua_thirteenза інфу!

Вже потім разом з МінШрайком вони об'єднують зусилля і виходить дуже активна тусовочка блогерів, більшість з яких раніше топили за Яника: Золотарєва, Фесенко, Прач, СоФ і інші. Разом вони навідуються до міністрів і міністерств, висвітлюючи "перемогу" і набиваючи підписоту.

Зі слів блогеру МінШрайк відомого як "Горький Лук" (синочок псевдоховорої на рак Олени Сазонової або "Олена Монова") можна зрозуміти як блогери навідуються до міністрів й політиків, й почути цікаву фразу "про дуже смачні пєчєньки у Ложкіна": https://youtube.com/watch?v=Do4279SEaMI З 55 секунди

На жаргоні з інтернет-мемів 2000х, можна зрозуміти що блогери "перейшли на темну сторону" (до Ложкіна-Порошенко) за "пєчєньки" (винагороду за інфоволонтерство). Як казав мій знайомий журналіст - у владному кориті втопили вони свою совість. Так інфоволонтери стали порохоботами.

І приблизно у цей же час, двійко колишніх пропагандистів Януковича - Нойнец і Щедрін - на своєму сайті та у ФБ виписують переможні темники за допомогою яких начебто можна перемогти Росію у гібридній війні. Тією ж зброєю Дуже смішно, але Порох їм повірив.

І дуже дарма повірили, бо Нойнец крім того що робив на Яника, співпрацював з Просвірніним (якому писав колонку про політику під псевдо "Григорій Сковорода") та був завербоний ФСБ ще у Москві Принаймні так каже черкаський блогер
@Mrserioussamm який так само вивчав Гібридну війну.

Власне відео про те "Ху із Нойнец":

Нойнец і Щедрін дуже детально вивчали український політикум, будучі в піар-обслузі "Парти Регионов": https://colta.ru/articles/media/3331-my-ne-stavim-pered-soboy-zadachi-adekvatno-otsenit-realnost А саме, як політики намагаються уникнути будь-якого реального контакту з людьми та поширені маніпуляції та провокації задля досягнення політичних цілей.

Але їхній "наддетальний" розбір не тільки політичних персон а й шоуменів чи публічних осіб якраз відповідав теорії всебічного розгляду української нації Кремлем задля маніпулювання суспільною думкою. І Нойнец та Щедрін діяли у нас в рамках зондування суспільних настроїв для ФСБ .

На 1 пікчі попереднього твіту могли побачити "першу згадку" популярного мему "Агент Кремля!", опробовану на одіозному депутаті Олегу Ляшко. За 5 років цей прийомчик опробували на усіх критиках Пороха: журналістах, активістах, блогерах, воїнах і волонтерах та усіх політконкурентах .

Щодо переслідування політичних та бізнес конкурентів з боку Порошенко згадував ще Оніщенко,який разом з ним мутив схеми до 2015 року: https://youtu.be/sKTPMp6cdHg За його словами Порошенко цікавить збанкрутувати усі підприємства за допомогою дискредитації чи переслідування бізнесменів.

Повертаємося до теми "МінСтець" та його перейменування,внаслідок якого відбудуться "мутації" інфоволонтерів у "Мародерів Вальцмана" Це пов'язано з черговим постом на лайно-сайті Нойнеца "Петр и Мазепа" написав статтю у якій зізнавався що хоче очолити МІП: https://petrimazepa.com/minipravda.html

У цій статті є безліч цікавих моментів, зокрема про те, що блогери (інфоволонтери) мають існувати на "грантах", що діяти вони мають по заздалегідь узгоджених темниках, і ще дещо про журналістів і їхні особисті джерела інформації....


В світлі подій незаконного доступу @GP_Ukraine під очільництвом Юрія Луценко до особистих даних

@berdynskykh_k та @natasedletska ці одкровення Нойнеца про агресивний наступн на "антиукраїнські ЗМІ" дає зрозуміти що МинНойнец писав темники не тільки для блогерів, а й для політиків.


У своєму пості за 2016 рік про "Мародерів Вальцмана", Нойнец згадує укінці, що "де-факто" вони й діють у Миколаєві весь останній рік з командою Юрія Бірюкова. Й навіть більше: після завершення "апробації" цього фан-клубу, виявляється що Юра Фенікс напрацював на цілого Президента!


ірюков з Нойнецом на-повну пахали задля популяризації ставленика на пост губернатора від БПП Олексія Савченко. І врешті-решт досягли свого - став губернатором Миколаєвщини. Проте використовували вони дуже брудні способи, які потім запозичять "Мародери Вальцмана".

ова йде про чорний піар та "контрпіар" політичних чи бізнес-конкурентів клієнтів Нойнеца і Щедріна. Частину з них, вони опублікували на ФБ та на сайті. Уривок з розділу "Размер имеет значение" про дискредитацію, переслідування, цькування та доведення до самогубства на скрінах.

В цих словах (доречі за 2014 рік) безліч прикладів провокацій від Мародерів Порошенко (він же Вальцман у їхньому закритому гей-клубі): і псевдожурналіст Філімоненко та бійка з Шабуніним з 3 ракурсів, і замовні статті з лівих сайтів, і цькування добровольців (що найгірше для мене).

Проте є ще один момент,який виносить найбільше:у цій методичці, згадане цькування доброовольця відбувається від "пересічних людей", які змушують думати що проти нього налаштований увесь світ! Порівняйте з передсмертною перепискою Волошина з яким у Савченко був конфлікт .

Тому-то, панове, коли ви читаєте якогось топ-блогера, який розповідає по добрій наївності чи може зумисно, про те що порохоботи це "смішні інфопенсіонери" - знайте що за спинами у цих мерзотників безліч зруйнованих доль та життів. Й завдяки їм Мародери віджимали чужий бізнес.

Звісно зрозуміло що більшість їхніх темників виглядають смішно й недолуго для твітерян, які з 2014 зазвичай перевіряють інфу. Але пересічні люди буває й купляються навіть на таку дешеву московитську пропаганду. Може через те, що ФСБ її відточувало роками, вивчаючи нас?

Завтра зранку буде ще невеличке продовження. Про оприлюднення особистих даних 3 особам та переслідування усіх інакомислячих вже у реальному житті. З вас ретвіт + підписка якщо актуально. Дякую за увагу та добраніч усім. Бережіть себе.

Продовжимо Нарешті побачив типовий реплай "Ваші докази не докази!" Це розслідування у більшій частині проводилося у соцмережах та новинарних ресурсах, шляхом співставлення заяв, постів, твітів з наявними даними чи здогадками про МінСтець та їхню діяльність Усі вони підтвердилися.


Щодо фактажу: Блогери з самого початку, як був МінШрайк, намагалися приховати діяльність МінСтець за мавпуванням, а свою діяльність описували як "жарт" Вже був приклад викритого Ольгіно,яке діяло "напряму" Ось наприклад як називався МінСтець у цих блогерів - Міністерство Магії .

"Відкрилося" Міністерство Магії в той же день як з'явилося Міністерство Інформаційної Політики. Й "випадково", крім позначки "Державна установа", в геолокації вказана Миколаєвщина, де започатковувалися "Мародери Вальцмана". Останій пост в "ММ" був за 2016 - з появою "МВ" Нойнеца .

Історія циклічна, навіть у подібних клоунів У 2018 році Нойнец зі своєю чорноротою братією вирішили організувати "першу інтернет-партію" назвавши її ДемОрда (згодом ДемСокира) І в переліку жартівливих міністрів і міністерств бачимо.... Міністерство Магії, під очільництвом Діжечко.


В подібному жартівливому тоні звучали усі їхні заяви та дії. Навіть заява Діжечко про те, що "потрапити до порохоботів" можна саме через Нойнеца, точніше через його ліжко:




Бідний-бідний Олєшко.... Спочатку його в Артеку "завербував" Трегубов, тепер ось Нойнец прямо на Майдані поліз цілуватися.... Не дивно що у хлопця порушена психіка.

Разом Нойнецом і Гудименко, на "Каві на Майдані" у той же день відмітилася й Єкатерина Золотарєва, відома у твітері як "Смерічка". В одному пості у ФБ вона відкрито заявляє що працює в сфері політичного піару та (політ)технологій. А отже швидше за все навчилася цього у Нонеца.

Тобто після усього вищеперечисленого маємо:

1. Велику купу колишніх пропагандистів Яника, які через МінШрайк почали піарити Порошенко і Ко 2.МінСтець який взяв їх під крило та згодом мутував у МинНойнец, а порохоботи у "Мародерів"

3. Детально описані методи цькування і провокацій.

Тобто після того, як Нойнец працював на Яника, було б не дивно, якщо творець Партії Регіонів - Петро Порошенко - не взяв на роботу цього піар-технолога Якого на власному каналі вже титрував як "політтехнолога" (навіть у Нойнеца в профілі не було політтехнолог).

Далі йдемо щодо цькування та переслідування інакомислячих та критиків Президента На "Родине" Нойнеца, Московії, ідолопоклонство до "Великого Кормчого" було завжди поширено Звідти він і привіз цю ідею, використавши її спочатку на Януковичі (Батя), а згодом і на Порошенко (Батя-2).

Хоча були й "новинки", враховуючи місцеві особливості. Розкажу вам трохи про "переветнів у вишиванках" або "вовків у овечому хутрі", піар-образ яких так сподобався Нойнецу та Щедріну (тут більше бахвальства і гордощів за власну винахідливість), що ті назвали сайт як "werelamb".

Коротко: на початку 2014 Нойнец і Щедрін створили власну контрпіар-групу "Щедрин, Нойнец и ТТ". Спеціалізувалася вона на наданні піар-послуг для політиків і публічних осіб. Інструментарій - чорний та білий піар та контрпіар Одним з "хітів" сезону-2014 стало політичне перевдягання .

Прозондувавши настрої в політикумі,де банда Януковича перевдягалася у вишиванки, а народ був на національному підйомі та переосмисленні власної історії, Нойнец та Щедрін копіюють "піар-образ Козака Гаврилюка",чий образ патріота-козака у вишиванці згодом пропонували своїм клієнтам.


Вони допомагали усім злодюжкам та корупціонерам перевдягатися у вишиванки й показувати себе білими й пухнастими для народного загалу. Звідси й назва "вовки у овечому хутрі" та назва werelamb для сайту і декількох акаунтів, у т.ч.
@werelambcom у твітері.

Я думаю після такого успіху має бути зрозуміло чому Порошенко найняв Нойнеца? Порошенко - цинічний, брехливий, злодійкуватий мерзотник, який під прикриттям порядності та набожності, грає на патріотичних нотках та найдорожчих речах, задля власного збагачення і загарбання чужого.

Усіх же хто стояв на шляху,політичні опоненти (які претендували на куш)чи небайдужих людей,які виступали проти корупції і мародерства - Нойнец, Порошенко та Бірюков, оголошував "зрадофілами, ворогами народу та Агентами" І післ цього починалося цькування: в соцмережах та поза ними .


з 2014 співпрацював з Порошенко щодо політичного пресингу їхніх спільних опонентів. Співпраця посилилася після "історії з рюкзаками", у якій порохоботи "прикрили" Авакова.

А з повереннням на політичну арену Саакашвілі, який намагався домогтися імпічменту Порошенко та все ж змінити систему, як і обіцяв - Порошенко з Аваковим узялися на повну починати "винтилово" усіх інакомислячих та розробляти стратегію протидії щотижневим "маршам мирного наступу".

Тоді, один з нацгвардійців разом з тим самим Олєшко (особистий блогер Порошенко) опублікував пост-оголошення Він пропонував створити ініціативну групу по виявленню та знешкодженню зрадофілів з протестувальницького табору Про подібних спеціалістів згадував й півник з Донбасу Чікін .

А незабаром з'являється методичка від Карла Волоха про те як треба "знищувати зрадофілів". Звісно, більшість з тих погроз обмежувалися інтернетом й цілком лягали у площину "висельного чувства юмора" з яким "МВ" обіцяли стріляти,топити, забивати цвяхи, труїти чи бризкати кислотою .

Проте були й реальні випадки нападів та розправ, як з боку найманців з НацГвардії під очільництвом Дмитра Бабкіна, так і місцевих банд чи приватних армій політиків та олігархів:

1. Спочатку "МВ" дискредитують будь-яку незручну особу

2. Потім її щимлять бандити, мусора чи "Влада".

Враховуючи те,що Нойнец і Щедрін працюючи на Януковича практикували поширення особистих даних 3 особам задля розправи з інакомислячими - не дивно що подібну практику вони поширювали й за часів Порошенко з допомогою Авакова Про що й озвучував
@sternenko разом з ГО "Небайдужі".

Той факт, що маючи величезний АдмінРесурс, який йому довірили господарі, він використовує задля виявлення інакомислячих та поширення їхніх даних 3 особам, Нойнец якраз і озвучив у програмі БлогПост на 5 каналі минулого року:


На цьому все. Додам лише те, що розформування Міністерства Інформаційної політики без розслідування їхньої діяльності - відвертий злочин проти українського суспільства, яке останні 5 років було під тиском інформаційного терору як Кремля, так і власного МінПравди.


Джерело від автора:


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хто "розмінував" Чонгар?

середа, 18 січень 2023, 5:42

14.02.2022. Херсонська область. За кілька десятків кілометрів від адмінмежі з Кримом. Зїхались на нараду в командування тодішнього управління угруповання військ «Південь». Нарада називалась «Організація взаємодії». Я з своїм підрозділом і шістдесятьма ...

"Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село..." -- блогер

понеділок, 16 травень 2022, 16:39

Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Школа, упирающаяся в...