Хто "розмінував" Чонгар?

14.02.2022. Херсонська область. За кілька десятків кілометрів від адмінмежі з Кримом. Зїхались на нараду в командування тодішнього управління угруповання військ «Південь». Нарада називалась «Організація взаємодії».

(КПП Чонгар Фото: cfts.org.ua)
14.02.2022
. Херсонська область. За кілька десятків кілометрів від адмінмежі з Кримом. Зїхались на нараду в командування тодішнього управління угруповання військ «Південь». Нарада називалась «Організація взаємодії».
На нараді були присутні представники всіх силових структур області та підрозділів, які були залучені на тому напрямку. Підрозділи Збройних Сил, Національної поліції, СБУ, Прикордонної служби, ітд. Я там був присутній також.
Нараду проводив особисто тодішній командувач генерал-майор Соколов.
Вказівка - 15.02.2022 вийти всім в райони виконання завдань за призначенням.
Проговорили хто за якими сигналами що робить.
Командир однієї бригади отримав завдання 16, чи 17 лютого (точно не пам‘ятаю) посадити бригаду в окопи по рубежу.
З залу вигукнули запитання - «хто триматиме Мелітопольський напрямок?». У відповідь - «там буде бригада резерву, але вона ще не в районі, з дня на день повинна бути».
Командир батальйону морської піхоти отримав завдання забезпечити узбережжя спостережними постами. У разі наступу противника - спостережним постам відійти через оборонні порядки піхотної бригади, перегрупуватись і далі виконувати вказівки старшого начальника.
Я з своїм підрозділом повинен був працювати разом з підрозділами морської піхоти. Що впринципі так і вийшло.
В прикордонників задачі зрозумілі.
Командувач озвучує - «хлопці, на мою думку, ніякого наступу не буде, це все «гра м‘язами». Рф в наступ не піде». Щось натрушував про п‘яту колону, ітд.
З залу звучить запитання - «якщо почнеться наступ противника, буде багато загиблих і поранених. Як здійснюватиметься евакуація і медичне забезпечення? Лікарні, шпиталі, ітд». На що прозвучала відповідь - «ми над цим працюємо».
15.02.2022 - мої групи знаходяться в районах виконання завдань, безпосередеьо на адмінмежі з Кримом.
24.02.2022 - Удари авіації, артилерійська підготовка наступу, колони противника пересікають адмінмежу.
На чонгарському мосту не спрацьовує детонація (я сподіваюсь що начальника інженерної служби тодішнього угруповання військ «Південь» р*зстріляють).
Генічеський міст підриває матрос з морської піхоти разом з собою.
Я роблю запит поставити загороджувальний вогонь артилерії, на що отримую відповідь «артилерія не встигне розгорнутись».
Піхотна бригада, яка повина була сидіти в окопах по рубежу, знаходиться на полігоні «олешківські піски».
На кордоні знаходимся: я з підрозділом, морпіхи, прикордонники і один, чи два розрахунки ППО «БУК».
Командир батальйону морської піхоти (сподіваюсь його р*зстріляли) разом з начальником штабу, залишає своїх людей і тікає на правий берег річки Дніпро.
Прикордонники встигають пересікти Дніпро до того моменту коли підрозділи противника оточили область.

Я з своїм підрозділом і шістдесятьма морпіхами залишаюсь в оточеній області.

Копчатов

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хто "розмінував" Чонгар?

середа, 18 січень 2023, 5:42

14.02.2022. Херсонська область. За кілька десятків кілометрів від адмінмежі з Кримом. Зїхались на нараду в командування тодішнього управління угруповання військ «Південь». Нарада називалась «Організація взаємодії». Я з своїм підрозділом і шістдесятьма ...

"Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село..." -- блогер

понеділок, 16 травень 2022, 16:39

Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Школа, упирающаяся в...